7. DERGİ FUARININ ARDINDAN
İktibas Dergimizin de katıldığı İstanbul’da yedinci kez kapılarını açan Uluslararası Dergi Fuarı 15 Mayıs 2016 da sona erdi.
TÜRDEB’in organizasyonunda 7. sı düzenlenen Dergi Fuarı Sirkeci Garında Dergi severlerle buluştu, İktibas dergisinin de katıldığı bu fuara Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurtdışından 20 ülkeden 305 derginin katıldığı dergi fuarında kardeşlerimizle tanışma/buluşma bir arada olamanın güzelliğini yaşadık.
Fuara özellikle üniversite öğrencilerinden yoğun bir katılım oldu. Bütün eksikliklerimize rağmen genç kuşağın dergimizi tanıyor olması bizi mutlu etti. Tanımayanlara da dergimizi tanıtma imkanı bulduk. Standımıza gelen ziyaretçilerimizle dergimiz yazarı ve yayın kurulu üyesi Abdullah PAMUK, Cesur KARAGENÇ ile Bünyamin ÖZTEK kardeşlerimiz ilgilendiler.
Bu organizasyonda emeği geçen TÜRDEB’e teşekkür ediyor bundan sonraki organizasyonlarda okuyucularımızla dergi severlerle tekrar buluşmayı temenni ediyoruz.












Abdullah PAMUK ve Cesur KARAGENÇ Beylerin İstanbul Dergi fuarı özelinde de İstanbul İktibas Bürosunda da misafirlere göstermiş oldukları yakın ilgi, muhabbet ve fikir alışverişlerinden ötürü teşekkür ederiz. İktibas Dergisi’nin bu ve bunun gibi insanımızla etkileşime girebileceği programlara katılımlarını takdir ediyor, devamını diliyoruz. Böylelikle hem insanımızın bu fikirlerle tanışıklığı, fikir müzakeresi etme imkanı temin edilmiş olunur hem de İktibas’ın eksikliklerini görme imkanı oluşabilir. Bu konuda gösterilen fedakarlıkların da Rabbimiz katında ecri hakkedici olmasını dileriz.
Bu fuarlarla (dergi, kitap vs) bahsettiğimiz “etkileşimin” temin edilmesinde bereketi arttıracak bir hususu da belirtmek isteriz. Yazar kadrosunun genişletilmesi için diyalogların zenginleştirilmesi. Dış yazarlardan dergide yazması temin edilebilecek münevverlerle, yazarlarla diyalog kurulabilir.
Ümid ederiz ki merhum Özkan’ın açtığı değerli çığırın daha ileri taşınması, zenginleştirilmesi ve kitleye ulaştırılmasında yol alabilme için bu ve bunun gibi öneriler artar ve hayata geçirilir. Bereketli olur inşallah.
Selam ile.